Friday, July 3, 2009

Antenatal Part 4 - Breastfeeding

byk nak cite tp x sempat bukak tajuk je la ekekke..

tp sblm tu nak bgtau kat cni.. dr dlu aku mmg tau wardina ni antara penyokong kuat susu ibu.. sbb kalo korg mmg jenis yg support susu ibu n slalu jengah2 website momslittleones mesti kenal Rita as kaunselor susu ibu n laktasi.. aku kenal dia sbb join melilea group.. dia ni mmg sgt2 sokong susu ibu... kalo g kursus kn dia akan bwk anak dia tp maid dia jaga la.. tp bila time rehat dia akan g jpe anak dia n bg susu ibu.. kalo kitrg de any function dia akan kendong anak dia pakai kain batik or kain ape2 la.. tanpa malu n bagi susu ibu kat anak dia.. sejak dr tu aku ase kagum ngan dia.. bayangkn dianye semgt tu.. wpon dia org yg d hormati dan d segani tp dia x ase rendah diri n segan utk bg yg terbaik utk anak dia.. kdg2 org perlekeh pasal susu ibu ni.. nape la nak susahkn diri la ape la.. mmg breasfeeding ni perlukn semangat yg sgt2 cekal n kental sbb bukn mudah... tp bila tanye kn dorg kental n ckp tu hak anak n mmg d tuntut oleh Islam utk bg susu ibu pada anak-anak.. sbb tu la adenye istilah ibu susuan pada zaman Rasulullah.. :D
berbalik pada wardina tadi.. aku denga2 la gak dr org2 yg rapat ngan dia n Dr.Radziah.. wardina tu jd je duta susu formula tp dia adalah penyokong kuat susu ibu... dr anak dia yg 1st dia mmg kasi susu ibu.. n arini de bukti dia n di akui sndiri oleh wardina kat Harian Metro kat cni korang bygkn org mcm dia mesti bz giler kn.. tp smgt tu.. aku pon dh terpengaruh ngan rakan2 yg bagi susu ibu.. bila de geng kn ase makin2 bersemangat.. doa2kn ye..

wardina dh tawarkan diri utk bantu n kongsi maklumat secara percuma pd ibu2 yg nak bg susu ibu ekslusif.. nak amik e-mail dia ni wardina.dina@yahoo.com :D

uiks panjang lak mukadimah ekekeke... nanti smbg lagi de discussion :D

5 comments:

juliana said...

jue support roshda bf baby nanti k...sblm deliver ni roshda banyakkan pengetahun ttg bf k...jue pn dulu berazam nk bf anak selama yg boleh...tp sayangnya sampai sekerat jalan je roshda...pastu susu semakin kurang...mungkin tak cukup pengetahun psl bf plus tak pam ikut masa..kesian sgt kt anak..kl tak keje ok je..tp kl keje mmg kena kerja keras roshda..aper2 pon jue mmg support bf...

yOkOyOpOyO said...

salam melompat blog :) dalam iklan kat tv tu, wardina cuma support susu untuk budak 2 thn ke atas. saya rasa itu oraite jer :)

roshda said...

juliana
- berdoa dan berusaha.. apepon Allah yg tentukan rezki.. hhehehe.. seme ibu nak kn yg terbaik utk anak2 mereka :D apepon yg pernting kita dh berusaha yg termampu..

yOkOyOpOyO
- xpe... tu bkn isu hehehe.. masing2 nak yg terbaik utk si comel.. :D

ARIBA said...

yup..kita pun support breastfeeding..skrg ni pun tengaha berusaha..

roshda said...

tahinah ariba.. i support u 101% n tahniah gak 4 ur baby.. share la mcm ane penglaman bersalin kat ur blog.. nanti i jengah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...