Sunday, July 26, 2009

Mengintai Anak Ibu n Abah..

Semalam lepas blk g ikea bli brg skit n bli skit perabot ngan omak den n adik2 komba den... lepas asar dh buat appoinmt kat Umra Seksyen 13.. nak g intai-intai anak ibun abah hehehehe.. buat 4d scan nak tgk rupa anak ibu n abah ni.. sblm ni nmpk x clear sgt.. n kalo xde pe prob ingt nak bersalin kat ctu jek nanti.. bdn agak penat gak jln dari pagi tp semangat tu lbh kuat dr agak penat bdn ni hehehehe..

sgt2 teruja.. abah dia ar.. yea2 leh tau iman ni boy ke girl.. hehehe pastu mmg dia la excited lbh dr ibu ni.. :D alhamdulillah baby sihat n kedudukan pon ok xde problem

masa scan tu la saat2 yg sgt menarik.. n dh tau pe gender baby kami.. abah dia la plg2 ske.. sbb mmg dia nak gender tu.. nak bli kete control byk2 katanye.. yela2... hehehe pastu nak tgk naruto sesama.. main game sesame.. iye2 jek :p

meh kita tgk buah hati n pengarang jantung kami... :D dia wat aksi mcm nak 'fire' org.. nak jd otromen ke syg hehehe.. doc pon gelak jek.. sembunyikkn muka lak tu.. comel jek.. sib bek dia alih kn tgn skit bila pujuk2 nmpk la skit mukanye.. x sabo tgu kua huhuhuhu

tgk tu tgn dia bersilang... klaka tau.. doc x penah lgi tgk tgn bersilang mcm ni hehehehe..

nampak tu tgn dia mcm otromen nak 'fire' ekekekkeke malu ke?

dah pujuk2 baru gerak skit.. nmpk la skit.. muka comel tu..

tu muka dia hehehehe...

kata doc. muka ade iras abahnye.. iye ke?? pasan2.. :p cepat2 je abahnye kata "kan dh kata.. anak abah" iye la tu...

haaa.. cuba teka pe gendernye tu??? hehehe

borak2 ngan doc. pastu dia tanye raya katne.. jwb la kat melaka.. pastu dia smbg "ok.. so awk akan duduk melaka smp abis pantang" huhuhu tidakkkk.. hahaha doc. tu wat lawak tau.. dia ckp "btol.. sbbnye mungkin awk akan lahirkan baby awl.. seme ok n keadaan awk seme sihat tp berkemungkinan baby akan besa skit" adeh... ni x ase mcm nak raya jek ekekeke.. kalo leh nak bersalin kat shah alam jek..

doc. tambah lagi "xpe2 kat spital terendak tu de pakar, saya kenal.. jgn riso" aku dh pandang hubby n gelak2 alamak.. mcm ane ni.. ni ase mcm nak blk d pagi raya.. or lepas raya je blk shah alam cepat2 hahahaha.. adeh.. anak ibu.. moga2 d permudahkan la kelahiran nanti ye syg... :D bila doc ckp mcm tu ase mcm x lama je lagi nak kua baby Iman ni... seram2.. hubby pon seram lebih dr ibunye ni.. hehehe

balik je rumah mak seme org tanye pe gender nye.. ekekkeke.. seme org sgt ske n x sabo dh tgu.. seme excited bila tgk gamba si comel ni...

semoga anak ibu n abah ni sihat la ye.. xde masalah.. n mudah dilahirkan.. ibu takut huhuhuhu.. moga d permudahkan segala urusan Insyallah... :) moga anak ibu jd org yg beriman.. Insyallah..

11 comments:

azieaz said...

oit..bb boy ke? huhu..kuatla dia nenen..jg2 la nenen mu ituu...hehhehe..tungguuuu!!

CikMin said...

salam...tahniah dari cikmin ye..bakal dpt baby boy....moga selamat sumenya...

@e_da said...

sonoknya dpt tgk muka baby.. Same as my baby have a bird. Hehe

Anonymous said...

roshda,bestnye dpt tgk ur baby's face..mcm i ni kan..sampai skang failed je coz dia syik gerak and tutup muka..hasilnya gambar blur..sampai skang kami xdpt tgk clear picture..hopefully next month dapat tgk dia la..huhuhu
-nurulzia-

koklie's said...

waa tahniah roshda dapat baby boi ek, ade geng la abahnye, pandai baby u buat aksi kt luar nanti ntah ape la aksi die lagi ek hehehe

roshda said...

azie,
a ah mcm tu la gamaknye baby boy.. alhamdulillah.. insyllah byk cabaran n dugaan bakal tiba ni takut huhuh nak bersalin lagi.. ngan keazaman nak bg susu ibu lagi.. ramai kata baby boy kuat nyusu.. moha2 d permudahkan seme urusan.. Insyllah.. doakan yea :D

cikmin,
tq cik min doakan seme selamat yea :D

salam...tahniah dari cikmin ye..bakal dpt baby boy....moga selamat sumenya...

@e_da,
yeke.. hepi kn? :d x sano tgu kua heehhe buah ati pengarang jiwa ekekeke...

nurul,
xpe2 dia malu tu.. ngan mummy n dady dia x pon nak wat suprise.. :D yg penting bb selamat n sihat.. wah!! leh jd geng la baby kita nanti hehehe

koklie's,
masey byk2 :D tu la abahnye yg beriya ske btol.. dh pk nak bli mainana.. seme la utk bakal anak lelaki dia nanti.. hehehe.. hepi tgk dia hepi.. :D a ah.. tgu la mcm ane lak aksi dia nanti mcm ane.. x saba rasanye :D kita tgu sama2 aksi baby kita mcm ane nanti ehhehe.. x saba kn tgu.. :D moga2 kita sama2 selamat lahirkan si comel :D

Raisah @ echah said...

salam...jln2 kt web, jmpe ur blog.what a nice blog.. leh follow pas ni..
saya pun preggy week30. sama lah kite ye..n kt s.alam jugak...
hehe

Raisah @ echah said...

sorry nak tanya sikit... scan 4D kat UMRA kene RM berape ye? sorry tanya... :)

roshda said...

Raishah,
yeke.. wah bestnye ade geng :D s.alam katne? umra rm120 ngan consultation skali... doc. dia pon sgt best n frenly.. selamat berkenalan :D

Raisah @ echah said...

hehe..selamat2...selamat berkenalan..
kite bc byk info kt ur blog..
kite kat seksyen 18.. br plan nak nk wt 3D/4D..tgh usya2 klinik mana nak gi kt s.alam ni..payah gak nak cari. due date kite btul2 sama la..tggal 68 hari jer lagi..ekekeke

roshda said...

yeke?? heheh besnye kita tgk sape meletop dlu nanti hehehe.. ooohhh.. my mum dok kat sek. 18 n slalu gak lepak umah dia kalo ujg mgu.. plan bersalin katne?

aritu de gak survey2 kat s.alam ni nye tmpt bersalin.. x byk pilihan.. de dlm entry yg lepas2.. de cite pasal tmpt bersalin area s.alam ni.. ala, mane yg leh share kita share la sesama.. kdg2 post gak yg merapu hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...