Monday, April 27, 2009

TV idaman suamiku

Semalam, 26 April 2009 (Ahad) telah bertambah 1 lagi aset kami.. wpon di beli org hubbyku tp declare aset aku jugak la kn sbb dh kawen hehehe.. Dlm kol 6 lepas solat asar, kitrg gerak g jln2 kat the curve n Courts Mammoth kat Mutiara Damansara.. nak g ctu dr umah kitrg dlm 15 minit jek.. arini my hubby mc sbb mata dia sakit... merah menyala pastu berair... wpon mata berair tp dlm pale ingt nak bli tv jek.. aku riso dh kalo aku berjangkit.. moga2 x la.. sian bb dlm kandungan ni nanti.. dh la batok x berenti dh 2 mgu.. ok smbg cite, hubby ku ni dh mengidam nak bli tv lcd ni lama dh... kat umah mak aku dh de sebijik adik aku bli.. so dia ase tercabar la.. lelaki ni x leh kalo mende2 mcm ni... bab kete ke, handphone ke.. elektronik ke.. seme nak yg power2.. kita pompouan ni lain, nak mcm brg2 hiasan umah la.. bju2 la... handbg la.. tp kat ctu bru la de lebihnye.. kalo dedua minat mende yg sama xde la namanye saling memerlukan... ecehhh... so kitrg pon g ar Courts Mammoth survey... dlm pale hubby aku dr dlu nak samsung nye brand sbb mmg cantik la designn.. last2 jd nye jenama lain lepas d sekolahkn oleh abg Courts Mammoth tu... yela dorg lagi pakar kn n paham pasal tv..

abis seme tingkat kitrg naik, survey la sofa gak mmg plan nak bli tp tgu pindah kuarters bln dpn nanti penat nak angkut.. tv pon asalnye mcm tu.. tp memandangkn smlm last Courts Mammoth buat promotion so mmg wajib beli la bak kata hubby aku kalo x nanti rugi.. mmg jimat la sbb dpt jimat dlm rm400 dr rege asal.. kitrg survey pastu g mkn jap.. masa mkn dok pk la si hubby aku ni.. nak yg 32' ke 37' aku ok je sbb bkn duitku ekekkeke kejam.. nanti ckp byk kena marah lak.. tp hubby aku mcm tu la, seme nak aku decide... so aku ckp alang2 bli, bli je la besa skit.. bkn nak bli slalu pon.. tp jgn besa sgt.. umah pon sekangkang kera jek.. kang berpinar lak mata tgk tv.. so lepas maghrib dh settle seme2 urusan, masuk la blk Courts Mammoth survey lagi... aku dh terduduk dh penat ni.. so hubby la g tanye staff kt ctu.. dh compare, rupanya samsung x bape la bagus sgt kualiti dia... dr segi design mmg tip top.. lawa jek.. bygkn dr kol 6 lbh smp kol 9 lbh bru la muktamad nak bli yg mane... yela bkn sng nak bg org duit riban2 mcm tu kn huhuhu.. so dh kompem hubby pon jeling2 aku sengih.. ske la tu.. dpt dh yg d idamkan.. x pe la.. penat dia keje kn slama ni.. pastu de rezki lbh.. so x salah la.. leh aku menumpang sekaki.. tv skrg ni pon belas ihsan dr ayah.. kecik jek.. kalo aku tgk dok dpn, hubby x nmpk dr blkg.. sbb aku besa n tv tu sgt kecik hahaha... so alhamdulillah la... berat wo nak angkut.. sib bek umah kitrg trgkt bwh... tp almari tv x bli lagi letak atas lantai je la sementara, tgu pindah umah la bru bli... tgk.. bakal si comel kami, lahir2 je dh dpt tgk tv lcd.. aku dlu xde pon.. tv 14 inci jek.. dunia dh berubah hehehe.. kat bwh de gamba2 yg aku snap curik2 guna henpon hehehe..

ni tv lama kami comel je kn.. byk jasa ni.. kotak bwh tu x leh dh tampung keberatan tv baru.. so pasni kotak rotan tu leh simpan brg2 la..


ngan mata merah menyala.. hubby buat payment..


akak ni kira duit cukup ke tak.. bg byk, pulang baki seringgit jek..


abg2 Courts Mammoth tgh test tv baru kami..


dh siap pasang.. ni la tv kami..


abg Courts Mammoth tgh ajar hubby setting tv baru


tv dh masuk umah... berat mengangkat.. xde almari tv.. letak lantai je la dlu yek..

sampai sini la dlu.. nanti smbg cite lagi :)

2 comments:

nurulzia said...

lepas ni lagi best la tgk movie..hehehe

M.E said...

hehehe.. tgk tv pon jarang.. kekonon bz :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...