Tuesday, April 14, 2009

Shopping at Midvalley

Ahad lepas tertunai gak hajat nak bli n belah.. xde la bli ape sgt pon.. saje je gatal2 hehehe.. sehari sblm, aku dh cal zura tanye dia available ke tak esoknye.. dia kata ok jek.. lgpon lama aku x jln2 dgn dia n anak dia yg cute miut tu.. aku janji amik dia kol 11 pg tp agak terlambt skit sbb kemas2 umah dlu... bgn dh awl, hanta hubby g keje dlm kol 6 lbh.. pastu blk buat operasi skit kemas2, yg jd lambtnye sbb buat skit pastu stop sat, rileks jap pastu smbg keje pastu mkn sat.. pastu smbg lik ekekek.. sbb kalo x nanti mcm penat sgt2.. yela mak buyung kn hehehe.. plg penat ialah xtvt mengemop dapur. xde la besa pon dapo.. penat je lbih, lama x mop nih ekekke.. slalu hubby tlg..

smlm dh dpt green light dr en. hubby, dia kata g ar pastu dia hulur skit pitih (duit base ganu), besnye ekekek.. memula bebuat tanye.. ni duit pe?? pastu hubby ckp buat blanje sok bli bju n jln2 ekekek.. masey syg :) dlm kol 11.40 baru aku smp umah zura.. si comel aleeya dh siap2 lawa dh.. x tgu lama trus je gerak g midvalley, x ramai org lgi.. awl lagi kot.. jln2 singgah modernmum.. tp tgk2 je dlu.. dh berkenan kat sua itam.. rege leh tahan huhuhu.. tp kain dia sedap n leh pakai kalo pas bersalin pon.. aku kalo dh berkenan x leh kata pe la.. hihihi tp jln la dlu.. pastu masuk jusco lak.. sib bek aleeya d tolak dlm stroller kalo x jenih gak kitrg gilir2 nak mendukung.. dh ar dia x tau dok diam.. ngan spek itam lagi.. bergaya btol anak buah aku sorg nih.. masuk jusco tgk2 bju, bkn tgk bju ngandung.. tp bju lain.. opss.. x leh2 nanti en.hubby marah.. so bli la selai t-shirt n amik sua.. malas nak pk2 dh.. lgpon bdn x bape sedap kn.. pastu amik selai blouse, tp bkn maternity.. besa la.. murah gak.. so amik je.. pastu amik lak underwear.. ni expressnye shopping ekekekek.. fitting selai 2 je pastu ok amik.. de yg x fitting pon ase ok blasah.. sbb xleh nak lama2 nanti aleeya huru-hara, pastu aku pon x leh sgt nanti pening huhuhu org pon dh mula ramai nak baya..

tgk budak kecik ni.. x tau dok diam kat kerusi dia..main panjat2


x tau dok diam, agkt la minah kecik nih, sbb dia kaco mama dia makan.. muka sembabkn.. pp lak dh terkua :p

dh cuci mata n pusing2 tgk si kecik tu dh kuru-hara ajak la zura lunch kat Pizza Hut.. aku blanje, kira baya dorg 2 branak dh teman aku kn.. kt pizza, aleeya mmg sgt huru-hara mulut bising abis seme org pandang.. abis meja dia lapnye.. lawak btol budak ni.. mkn sepah2 abis roti tabur kat lantai, org pizza tu senyum jek..dlm ati x tau la muahahhaha.. tp sbb aleeya ni comelkn.. seme la ske ngan dia..
pose jap kat ikan paus.. tu dia aleeya ngan spekitamnye.. n zura..ibu vogue..maintain bergaya anak branak..

lepas mkn smbg lagi jenjln.. aku dh aim nak gak bli sua kat moedrnmum hihihi.. x tgu lama.. try je pastu amik.. pejam mata je la.. tp seyes mmg best sua tu.. lepas tu g jusco supermarket jap, than blk.. penat gak..lepas g bli sua tu baru pasan de 1 lagi butik maternity, tp dh x larat nanti2 la smbg shopping lak.. carik sandle x berkenan... kat clark xde yg best tp nak carik sandal sarung yg sng pakai pastu leh gak bwk keje...xde yg berkenan.. carik scholl x jpe.. pastu nak jln lagi dh malas, x pe la pakai je la slipa yg de ni.. nanti bli la kt Shah Alam jek...

antara hasil sesi menghabiskn duit..

smp umah dlm kol 4, x lama sgt pon jln. lepak2 umah zura dlu lepas mgrib terus pickup hubby kat tmpt keje dia.. penat.. pastu buat report hasil pembelian... yg best hubby x bukak mulut tanye bape dh abis hihihi.. my hubby mmg mcm ni.. dia kalo duit x penah nak amik kisah n berkira, kalo dia de duit dia bg jek.. wpon aku ni kdg2 berkira ngan dia.. yela gaji ku ciput :p takut gak dia tanye bape abis, pastu rege sua tu ke.. terkujat lak kang dia.. huhuh.. so dh slamat bli nju ngandung sesi pertama.. next tgu lu ek... dh de plan ni... :)

2 comments:

LoVEaQshA said...

hai slm perkenalan..
suka sgt bc blog awk sb sy suka bc hal org prgnnat nie,yela nk tgu rzeki sy lum ada lg..
Keep in touch n tk cre

M.E said...

salam perkenalan kembali.. :) thanks sudi singgah blog yg x seberapa ni... y kdg2 coret ntah ape2 hehehe.. insylh sya doakan awk dpt rezki nanti.. sya dlu pon penah keguguran n sgt2 keciwa.. tp alhamdulillah.. Allah tu Maha pemurah.. setiap yg berlaku ade hikmah.. saya doakn awk n hubby bakal terima cahaya mata.. amin.. yg penting usaha dan berdoa.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...