Saturday, April 11, 2009

Nak sgt g shopping.....Maternity Clothes

lately, bju seme dh sgt x selesa pakai.. seme2 ar... rimas.. kdg2 ase mcm sgt2 selekeh diri ini huhuhu.. as emcm bila tgk cermin buruknye!!! sbbnye pe pakai seme dh ase x best... blk2 pakai bju2 yg besa2 yg tgl bape ketul tu je huhuhu... muka lak dh mula sembab n chubby.. sgt membulat.. ramai dh tegor huhuhu..plan nak g shopping...tp xde geng huhuhu.. my hubby sejak keje baru ni, keje x tentu hala huhuhu... my best fren lak yg slalu mengekor kalo g shopping dlm pantang... dia pon dh stress dok umah je ekekek.. saba ye suhaida weh... xmo stress sgt... mayb d sebabkan boring aritu leh lak dia msg aku tanye soklan ni "nanti ko lepas bersalin pakai set nona roguy ke?" adehhh... aku x leh bla minah ni.. kalo dia tanye pasal dh shopping bju ngandung ke... nak bg tips pemakanan org ngandung ke.. (dia kn ala2 doc peribadi aku) nak tanye pasal perkembangan perot aku ke... logik gak... makcik weh... aku ni baru nak masuk 4 bln.. ape lak tanye pasal lepas bersalin ni.. melangkau jauh tu weh...

plan nak g ar dlm ujg minggu ni ke.. tp nak ajak sape ek.. ajak zura pon best gak.. de duit lebih skit ni rezki anak baru dpt duit claim mengajar.. lama bto... dr bln 1.. ni dh bln 3 baru dpt.. xpe la janji dpt.. tp nak g ane ek... msg suhaida dia soh g kat Miki Maternity, tp plg dkt kat klang.. ermmm.. bestnye shopping hehehe..
aku ni x bape pandai sgt nak shopping2 ni.. juru runding aku merangkap penasihat aku slalu suhaida la.. masa kawen pon mcm tu.. ni dia dlm pantang la plak.. ermmm.. sbb taste kitrg lebh kurg.. tp kdg2 taste dia sgt2 tgi... aku ni ikut keadaan gak.. tp minah tu sanggup abisan janji puas huhuu.. nak bli pe ek nanti.. blouse,t-shirt,sua, underwear, sandle.. sandle scholl ni dh buruk sbb asyik pakai je...dh rupa slipa jepun huhuu... wah3 mcm best je list kn ni.. ckup ke duit.. mintak hubby agak2 dpt tak? ekekek segan la plak.. kalo shopping ngan dia best ar.. slalu dia yg hulur duit, tp kalo g sndiri segan la plak nak mintak2 :p kalo dia bg duit pasar pon aku berkira nak amik hihihi.. sbb kdg2 ase segan la plak.. sbb byk mende dia baya.. kdg2 ase duit gaji aku ni utk kepentingan aku jek.. sbb dia x penah tanye pon pasal gaji aku ekekeke.. sian dia.. tp dia x kisah.. tp aku lak kisah sbb ase bersalah :)

oklah, harap2 dpt la bli bju baru cepat2.. segan lak nak jpe org ngan selekeh2 ni huhuhu..nak g umah org kawen pon ase x best dh pakai bju krung yg sendat ni..

3 comments:

nurulzia said...

wah..bestnye nak pi shopping..hehehehe..perut u dah nampak tak?perut i xbesar sgt..xmcm org 4 bulan!huhuhu..mcm boroi adelah..hehehehe

M.E said...

dh slamat p shopping smlm ngan my cousin best3 x byk tp leh la buat tuka2.. susah gak nak carik yg berkenan.. limited.. u dh stat pakai bju preggy ke? prot? x tau la nak ckp besa ke x sbb still confius bb yg buatkn prot bsa or my prot besa d sbbkn lemak yg sedia ada hahahaha.. td g checkup dh tgk by little jr. hehehe dh lain la bila hampir 4 bln.. kaki n tgn dh pjg jd bentuk betul sblm ni kn ala2 teddy bear je kecik... sronok sgt.. dia exercise.. u dh cek ke utk 4 bln? td kena amik darah huhuhu.. eh, i pon kena infection ar mata.. belah kiri tp skit je.. sama la kita.. byk mende kita sama ekekkeke.. pastu kena batuk terok huhuhu..hopefully x terok la mata ni.. sbb merah seskit je n pedih skit.. doc dh bg ubat.. mc 2 ari tp arini keje gak sbb kecik byk..

nurulzia said...

owh..i dah ambik darah last week lagi..so next 2nd may ni doktor will review la keputusan darah tu..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...