Tuesday, January 4, 2011

Getting Ready For the Big Day

wahhh!! slalu big day ni mcm majlis perkahwinan ke... ni big day yg menyeramkan + menggembirakan Insyallah :D

Baru terasa auranye nak bersalin.. sbbye last week ari Jumaat p buat scan 3D lama dh tertangguh.. kesian adik.. sory syg ibu mmg bz.. mmg akui sgt yg 2nd ni kurang perhatian skit.. tp apepon ibu syg adik n anak2 ibu... dlu Iman awal 7 bulan dh p wat 3D scan tp adik awal 8 Bulan baru nak pegi..
Scan 3D mmg sgt mengujakan.. p buat kat Pusat Perubatan & Bersalin Umra, Seksyen 13.. ikutkan badan x larat sbb demam tp pk blk x tau bile nk p lagi.. hubby lak keje x menentu so gagahkan diri gak pegi.. lama x jpe doktor Ummul.. dlu p masa time Iman..

gamba nye nanti upload sbbnye CD tertgl kt umah la pulak.. muka adik x nmpk penuh yg kaler punyer sbb adik dh besar.. so muka rapat ke dinding rahim.. tp nmpk jari2 yg comel n montok ehehehe ala geramnye.. mcm abg Iman dlu dia nak fire ibu.. siap tangan bersilang mcm otromen
kat cni gamba abg Iman dlu : Iman 3D

Alhamdulillah adik sihat.. air ketuban pon ok.. xde masalah.. berat adik dh 2 kg.. bersyukur sgt wpon ibu masih susu kan abg Iman adik n ibu sihat..

ibu siap ckp ngn doktor "doktor saya nak bersalin kat cni tau.. jgn la pos saya ke spital sg. buloh mcm dlu" pastu doktor Ummul gelak :p dia ckp "klo xde masalah mmg saya x kan pos p mane2 dan kena sentiasa alert"

ni masa contraction hohoho sakit yg plg sakit xde setandingnye kat dunia ini.. masa ni jln2 kt lua.. sbb org lain x leh teman.. tu yg klo leh nak bersalin kat Umra.. doa2 kan la yea..

bkn pe.. sbb dlu abg Iman air ketuban kurang n masa tu wad penuh.. tu yg doktor cadangkan p sg. buloh.. if pos ibu kat DEMC kompem belah.. so doktor klo bleh x nak ibu kena belah.. bkn x bagus kat ctu cuma gov kan.. prosedur dia agak ketat n lambat.. bila dh ade Iman ni.. pk2 blk kesian nanti klo lmbt bukaan mmg x bleh jpe Abang Iman kena tahan wad 2 ari ke.. n suami kena tgu kat lua.. bila nak bersalin br suami d pgl masuk.. sian abah Iman dlu 2 ari x blk tdo.. tdo kat lua je.. tu harapan ibu la nak bersalin kat Umra.. lgpon dkt ngan rumah.. apepon ibu hanya mampu berdoa je.. bak kata org yg penting seme selamat..

bila pk2 blk mmg byk brg abg Iman yg boleh pakai blk.. tp mmg kena punggah n carik.. aishhh x lama lagi je bln dpn huhuhu..

check list pon dh buat.. alamak byk nye.. tp yg plg best de member nak kasi pump baru yea!!! smgt!!! tu yg plg2 penting bg ibu.. SUSU nak pastikan adik dpt susu ibu sepenuhnya mcm abg Iman.. :D

beg pon x prepare lagi.. aishhhh ujg minggu ni mmg kena siap2 ni.. persediaan mental pon kena standby ni huhuhu.. alamak riso lak.. harap2 seme berjalan lancar.. :D

jamu x bli lagi.. bengkung dlu pinjam.. nak kena carik blk.. pastu tunku pon pinjam nak kena carik blk aishhh rileks sgt ibu ni.. adehhh la.. x lama lagi tau!! 22 Februari 2011 huhuhu aishhhh ape mende pon x siap lagi ni ibu oiiiii!!!!

3 comments:

ApasH said...

hospital bag pon tak siap lagi ke?? mostly by 7bulan orang dh siap2 kan. Persediaan kot terbersalin awal.

Saya pon hospital bag tak siap2 lagi. Bag baby 90% siap dh. Barang2 sendiri banyak tak beli lagi ni..Baru beli pad & selipar baru utk pakai kt spital..hehehe

Anyway, saya doakan semuanya dipermudahkan . Moga2 dapat bersalin di umra seperti yang dihajati. amin...

roshda said...

blom.. tu yg masalah negara.. rileks sgt.. mayb sbb rapatkn tu yg wat dek jek.. brg mmg x bli apepon.. nak kena selongkar blk ni.. aishhhh
ni pon sib bek dh smp aura.. adehh la.. 1st n 2nd baby kita x jauh bz kan.. dlu pon slalu bca blog apash :D bila dh de anak ni mcm alahai liat btol nak update ngn blog hopping.. saya doakan awk jugak yea.. seram kan wpon kita dh de pengalaman :)

Ida Chan said...

xpe da, pelan2. dlu aku pon same je. makin dekat hari, ase macam makin kelam kabut mcm xsempat nk buat je sume. tapi insyaAllah bole je. tapi pelan2 bukan bermakne delay2 :P

jgn tensen2. dapat siapkan satu hari satu barang pon xpe. plg pentg, start dgn beg hospital!

bile pk2 mmg mcm banyak je mende xbuat lg tp insyaAllah sempat. wat satu2, skit2. at least, pelan2 satu demi satu 'to do list' bole di'check'kan (bahase rojak pe la aku ckp nie :P )

jgn isau, bsalin kali nie, byk mende dh bole expect. mudah2an tak de komplikasi pape. ssemoga dipermudahkan sumenye, hingge la slamat bsalin n even dah sudah bsalin pon, dipermudahkan jg. amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...