Thursday, December 11, 2008

Camera tertgl dkt kampung Terengganu...

Selamat Hari raya Aldil Adha sme.... Hepi raya tahun ni.. 1 kelainan beraya bersama suami tercinta n keluarga baru buat pertama kalinya :) jujurnya mmg rasa berbeza sgt.. n memula aku ase x best... :( sbb suasana lain... tp aku kena blaja terima keadaan baru.. kat terengganu ni pon keluarga jugak kn.. tp Alhamdulillah.. kejap je rasa x best tu.. pastu ok dh n ase best sgt n penglmn baru yg sgt menyeronok kn... Tp yg x bestnye camera yg aku simpan segala gambar kengan trtgl kat kampung huwaaaaa... dh ar jauh x tau bile lagi nk blk trgnu :( x leh nak upload na share kat cni sedey nye... kena tgu adik ipar aku yg blaja kat Poli PD abis cuti tgh bln 1,thn dpn baru la leh amik kot :( x pe la cite je la xde gamba.. tp x best huwaaaaaaaaaaaaaaa...

tp nak gak cite.. x kira.. wpon pon xde gamba yg catat segala kenangan kat sana huhuhu..hari Jumaat 5 dis 2008, aku n hubby plan nak blk kg.. so kitrg kemas2 la.. eh silap bukn Jumaat tp dlm kol 4 pagi Sabtu (6 Dis) plan bertolak awl pg sbb aku n hubby blk keje dh ptg so nak rehat dlu bape jam sementara tgu adik ipar aku dr Poli PD smp dlm kol 9 mlm.. so masing2 tdo la dlm 4-5jam simpn tenaga so leh la bertolak blk trgnu yg mkn masa dlm 6-7 jam.. jauhnye.. blk kg aku melaka 2 jam je huhuhu.. xpe2.. kg baru hehehe.. aku blk keje ari jumaat tu x tau nak masak pe.. pk nye pk.. plan buat mee bandung je la.. lgpon hari2 mkn nasi mcm dh jemu.. so blk keje aku singgah supermarkt bli sotong, sawi n mee.. bahan lain seme dh de.... udang de lbh masak aritu.. huwaaa aku sedey blk sbb aku dh snap gambo mee bandung ke yg 1st time masak yg sgt enak hubbyku puji.. susah wo dia nak puji hehehehe.. leh tahan gak aku msak.. wpon beberapa kali tepon mak mintak bantuan ape rencahnye muahahha... mak aku pon x caya aku leh masak..bukn mak aku je.. aku sndiri pon x caya muahahah sbb faktor keturunan kot hahahaha.. apepon alhamdulillah dpt aku sediakn mkn mlm utk suami tersyg... :)

Dlm kol 3 pagi aku kejut hubby siap2 mandi seme.. aku dh pack brg mlm td.. pastu aku kejut adik ipar aku.. kitrg gerak dlm kol 4 pagi.. sejuk nye n ngantoknye.. hubby ku drive smp trgnu... dr temerloh mak aikh ujan x berenti.. aku ase hubbyku bwk laju gile sbb bru kol 5 lbh dh smp temerloh makaikh.. terbang ke.. aku masa tu dh d alam fantasi ngantok gile beb x sedar hahahaha.. hubby aku kata dia pecut 170 td lawan kete waja ke wira ntah mak aikh.. sib bek aku tdo kalo x, mau pekik2 aku kt sblh..hahahaha.. smp kat mane ek aku x tau ar.. paka pastu kuala abg, aku x tau la susunan mane dlu yg kitrg lalu hahahaha pastu dungun, marang mmg ujan lbt.. kat umah2 kg banjir.. sian weh.. huwa aku nak nangis lagiiiiii sbb aku dh snap gamba2 tu tp camera tgl huwaaaaaaaaaaaaa menci laaaaaaaaaaa...!!! beriya aku snap mmg plan nak upload sbb aku x penah tgk banjir dpn mata huwaaaaaa menci lagi skali!!!

Kitrg bfast kat McD kt kerteh.. dkt ngan umah azie ku tp dia lak dh blk rawang.. ala azie, kalo x aku blanje ko n bb mkn bfast hehehe.. aku teringin nk mkn nasi dagang.. tp hubby ckp nasi dagang apenye ujan2 ni hahahaha.. mcd pon bleh la.. kat s.alam dok layang lak mcd kat trgnu lak pagi2 buta mkn mcd hahaha blasah je la syg...

dlm kol 11 pagi smp kg ku.. ops kg suami ku tp merangkap kg ku ar gak kn..bdn letih.. so baring2 la.. nak mkn bfast dh kenyang td.. sampai je borak2..

Suasana kat trgnu x mcm kat tmpt aku.. kalo sehari sblm raya dh bz bli brg masak n masak.. sbb x nak sibuk d pagi raya.. kira mlm tu byk mende dh settle tp kt trgnu leh lagi sehari sblm raya tu g jln2 mydin la shopping.. xpe suasana baru ecehhh.. nak sdapkn ati hehehe.. pastu leh lak aku n hubby mlm raya g pantai batu buruk g amik angin heheeh romantik la konon.. siap mkn float A&W lagi hehehe..kalo kat tmpt aku jgn harap mlm raya nak jln2 dok dapur weh masak hahaha agaknye sbb kat ganu family x ramai.. weh menci gamba kat pantai ni pon x leh nak tunjuk camera tgl!!!! huwaaaaaaaaaaaaa..

raya ari isnin kn.. ari sabtu tu ari yg aku bru smp 2nd last monsun cup.. so aku n adik2 ipar, hubby n ibu mertua ku yg sporting g jln2 tgk kapal.. best.. amik gamba.. angin kuat gile tp x ujan..jln2.. gamba xde gak!!! huwaaaaaaaaaa... menci lagi :( mak aku x kuasa nak jln2 ni dia asyik dok dapur je lagi la kalo raya hehehe.. kat cni mmg rileks la suasana.. aku siap leh g shopping g bli tdung n kain ela lagi ngan adik ipar aku sehari sblm raya hehehe..

pagi raya kitrg bz bakar sate.. tp menu lain.. xde rendang,nasi impit,sambal bali n lontong mcm mak masak.. kat cni nasi dagang n sate.. tp nasi dagang favourite aku so leh la ilangkn ase sedey x dpt mkn, masakan ibunda tercinta huhuhu.. aku kalo mkn nasi dagang mak mertua buat 4-5kali aku leh mkn slumber hahahah sedap weh...best weh..pastu sate pon sedap ayah mertua aku buat rencah.. sedap giler.. aku x penah bakar sate.. sedap lak tu.. aku mmg respect la dia mmg pandai masak.. aku ase smgu aku dok ganu mau gemok weh.. bli je bhn mentah.. ikan ke.. daging ke pastu sbut je nak mkn pe tup2 jadi.. best gile.. tu yg lain nye kat ganu ni.. sbbnye mak n ayah mertua aku dlu de kedai masak.. pastu kitrg sama2 msak la tolong sambil aku blaja la cara n tips masakan..pastu dorg ske masak n ske soh aku mkn.. smp aku ase x sempat nak lapa hahahaha.. wpon kdg2 x kena selera n ase lain.. sbb yela aku org melaka masakan pedas n lain.. tp aku ske mencuba... xpe la blaja kn.. lama2 ok la.. mak aku pesan, kat tmpt org rasa n blaja seme.. kita kena pandai suaikn diri :) syg emak :)
aku tiap ari cl mak crita2 dia kata x pe.. blaja la ngan family baru.. tu adat berkahwin, bukn kawen ngan anak dia je.. kwen ngan family dia skali hehehe.. tp alhamdulillah adik2 ipar, kakak na seme la family kat ganu best.. dorg layan aku baik..

raya kat ganu.. ni meriah sbb pe tau.. kalo korban tu dorg bukn buat kat masjid tp kat umah2.. kira x jauh dr umah selang 3-4 umah de org buat korban mcm korban sendiri2 tu yg meriah.. kalo kat s.alam kat masjid je kn.. cni lain.. suasana baru bg aku.. memula aku tgkl a kat tepi jln asal ramai org... skali hubby ckp tu org korban lembu.. la iyeke.. aku ingt kete rosak hahaha ye la mcm kat memane je la org leh sembelih lembu.. teruja aku.. pastu g umah kakak ipar dia tokei lembu so sembelih besa2ran gak ar umah dia 4 eko lembu.. seronok tgk.. huaaa gamba pon tgl kat ganu huhuhu... ishhh... tensen lak aku pk.. ptg dlm ko 6 lbh kitrg gerak blk s.alam.. smp dlm kol 12 mlm.. aku bwk dr jabr smp karak pastu hubby aku bwk.. smp umah.. Alhamdulillah selamat smp.. kenangan yg indah sbb rasa suasana baru.. tp de pahit sbb camera aku tgl x tau nak amik bile?? huargh!!!! aku la silap cuai... huwaaaaaaaa

2 comments:

azieaz said...

ooh..ko mkn kt mcD kt umah aku ek..alaaa...kalo aku ade..jln kaki je ke mcD tu..muke mcD da ni..sejak pregnant ni je kurang mkn..nnti doc azman marah!..ehehe.. wey..pesal konye cite da smpai marang pastu patah blk ke kerteh?? hahhahha.. ape daa..kene blaja ni jln2 ganu..wlpn aku bukan org ganu..bole la tau jln2 ganu ni..huhuhu..

M.E said...

aik.. aku kn msg ko azie masa aku tgh mkn kat mcd.. ko x dpt sms tu ke? aku kata aku dh kat bwh umah ko.. tp ko lak kt rawang..aku pon x paham lagi susun atur ape yg dlu nk smp ke k.trgnu hahahha.. ko tgu ar.. bg aku amsa bape buln bukn kata jln.. loghat trgnu d ujg lidah je muahahahha.. tu ar nak jumpe ko.. doa2kn la kita de rezki jumpe msa ko tgh sarat prgnt ni.. nak tgk rupa mummy yg comel tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...