Tuesday, December 2, 2008

hari ke 17 bergelar isteri...

Alhamdulillah.. arini masuk mgu ke 2 lbh skit aku bergelar isteri.. baru aku tau mcm ni rupenye rasa bergelar seorg isteri yg berkrjaya... nak tau pe rasa?? sape lom kawen tu kawen la cept.. ape rutin?? meh aku share.. mgu lepas nye rutin ek..
6.15 am : bgn siapkn bfast utk suami tercinta.. aku masak nasi goreng, cekodok.. pastu masak lauk la utk tghari.. suami aku keje mlm.. so sian la blk keje penat x kn nak mkn kat kdai pastu aku msak la kn.. aku masak lauk kari ikan tenggiri. bleh la baru nak mahirkn huhu
6.50 am : dgn kelam kabutnye tgk jam.. dh settle trus mandi n solat subuh n siap2 g keje.. mmg pantas aku.. sbb takut lmbt hahahha.. pastu sblm tu bancuh air skit utk suami ku..
7.20 am :panaskn enjin kete zuppp!!! pecut kete g opis smp dlm kol 7.45 ok la tu..
5.00pm : blk keje sinngah kedai jap bli pe lauk utk esok la.. mcm ni rupanye jd isteri dlm pale dok pk nak masak pe ek sok.. pastu lusa, tulat.. td masa rehat aku dok print pe resepi.. cewaahhh bia betik aku dh jd mcm mak2 hahaha
5.45pm : smp umah.. suami aku dh siap2 nak g keje.. huwa menci ar tgl s esorg pastu tdo sesorg huhuhu.. dh ar umah kosong sepi jek.. nak blk umah mak x best la plak kn.. dh kawen kena blja berdikari.. xpe la saba je la.. huhuhu
6.30pm : smyg asar n mandi n kems umah..
7.30pm: solat mgrib pastu iron bju n mop lantai ke sapu ke.. ape2 je la.. isi masa lapang sesorg..huhuhu
9.00 mlm : aku dh ngantok sbb bgn awl kn.. keje lagii penat rupanya.. tdola sesorg.. dugaaan...
esoknye mcm tu gak...

tp mgu ni ok skit sbb suami ku keje pg n xde OT so diamasuk 7.00am - 3.00pm hehehehe so ade la geng nak masak sesama.. de kwn nak borak.. nak gurau2 :)

arini yg ke 17 ni aku ase smgt je.. blk keje.. suami aku ade yea2.. dia dok layan dvd.. aku tgk blk de bju nak n basuh.. aku berus seme.. blk keje trus buat keje.. betapamithalinye ecehhh.. baru aku paham nape mak aku blk2 x rehat trus wat keje.. sbb x ske tgk umah semak2.. pastu aku solat asar.. mandi.. kemas skit.. brg td singgah supermarkt jap bli brg masak.. jln blk mmg lalu kedai tu so sng la singgah jek..

dlm kol 6 aku dh stat potong bwg.. suami aku wat x port je.. aku kata mane dia ni.. x kn wat x port jek.. ak masak sesorg ni hahahha.. x lama tu dia dtg.. ape menu?? aku masak taugeh masak lemak putih.. pastu ujg mgu aritu kitrg bli brg masak skit de la dia bli seketul daging kmbg yg dh siap merinet( x tau ejanye btol ke x) tu.. pastu plan nak masak udang special resepi ayah mertua aku.. aritu dia tunjuk kitrg.. sedap n simple..
so aku soh hubby bakar sndiri daging tu.. udang masak sesama.. rasa2 ooohh... sama ar mcm aboh.. cayalah!! hahah seronok msak sesame.. pastu sayur aku msak sndiri.. hubby aku kata asal pelik ni..dia mmg mcm tu..cerewet, pelik je x nak.. ;p smlm pon kata sambal daging aku pelik tp mkn tambah gak hahaha ske2.. ske tgk kalo dia selera nak mkn.. :) yela.. dia org pantai timur, aku ni org selatan.. dh aku masak.. blaja la citarasa kami :) tp leh tahan kn ayg masak.. hehehe

settle masak dlm ko.. 7 suku... kitrg siap2 solat mgrib trus aku hidang n mkn.. sedap wweh hahah sejak kawen ni baru aku tau aku leh masak sbenanye wpon memula x kompiden hahahha.. smlm mak n adik2 aku n ayah seme dtg dinner katumah aku ni.. skali ayah aku kata.. wah leh tahan.. ecehhh.. sbb dlu masam dok ngan mak aku pemalas.. tau2 mkn je hahahhaha..skrg baru terhegeh2 cl mak.. mak nak msak ni mcm ni kn.. masuk ni pastu mcm ni ek.. ekeke... tu ar.. len kali mengangkang je bak kata mak aku hahahha..

Alhamdulillah sudah nak abis pon ari ke 17 ni.. esok aku plan nak masak.. sup ayam pastu goreng cili terung.. ehhehe... best lak masak2 ni.. aku cite kat azie.. dia kata masak je.. practise make perfect..tp btol gak kn.. bile dh slalu kita jd yakin n seronok.. lagi la msak utk suami tercinta.. :) pesan bapak mertua aku.. bia suami mkn dr air tgn kita sndiri.. wpon hanya goreng telur.. :0 Insyalh aku akan jaga mkn minum dia selagi daya.. :) lg smgt kalo tgk dia mkn bertambah ase.. nak masak lagi slalu hehehe.. ok nak solat isyak..nanti free cite lagi ek.. doakn aku pandai masak ek n jd isteri mithali :)

2 comments:

Yat Ekhram said...

hye salam singgah..

sonok baca kesah org baru kawen :)
like me la ur diary..gile gaban bz kan dah jadi wifey.baru tau camtulah rutin idop dah kawen.hihi.

btw singgahla blog sy :)

M.E said...

tu ar..
bru tau besar n byknye tgjwb jd wife ni kn... sbb tu la slama ni org dok ckp x ready lgi nak kawen sbb xn ak buat keje2 ni seme hahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...