Thursday, October 15, 2009

Teknik hisapan yg btol kat baby

Tgh baca n layan susuibu.com nak blaja teknik2 nak susu Iman yela saya ni ibu baru... byk lagi nak kena blaja.. mmg best la web tu.. sblm ni baca2 je tp x leh nak apply n x rasa pe masalah lagi.. so skrg ni mmg de masalah n nak try setttekn..

my nipple belah kanan crack n ke dlm.. upset sbb x brani nak bg Iman suck direct.. tp bila bca penglmn ibu2 baru kat susuibu.com ase mcm kuat.. ade yg smp nangis2 masa susukn bb.. ade yg smp ketap2 bibir n gigit slimut.. yela bar lagi kn.. dorg mcm ibu iman ni gak huhuhu..

ni jpe video yg sgt2 berguna bg diri ini.. leh wat rujukan.. n pd sesape yg bru mcm ibu iman ni gak.. :D



ok la.. singgah jap je ni... nak pump stok sat.. Iman tdo lagi.. td dh kenyang isap susu.. jap g mlm2 dia ajak la ibu dia main cak2 sambil senyum2 hehehe

3 comments:

CikMin said...

sabar ye roshda...cikmin yg dah byk kali ni pun..tetap sakit masa baru2 nak bg direct feed tu...sampai bengkak susu..sampai meraung...tp demi kasih sayang..tetap kuatkan semangat..moga roshda dpt susukan iman xclusive...klu x xclusive lama pun..xpe..asalkan roshda dpt wat stok EBM tuk iman tu...semoga berjaya ye...semoga gak rezeki EBM tuk iman melimpah ruah...

roshda said...

tq cikmin.. doakan saya ye.. berharap sgt n tu 1 impian saya utk susukn iman selagi daya insyallah.. byk lagi yg kena blaja.. tp btol la cikmin mmg kena kuat.. sedara2 dtg siap ckp "eh, x campokn ngan susu biasa ke.. nanti dh keje susah.." ade lagi yg ckp " campo la susu nanti sakit pinggang mlm2 susukn budak.." aduh cikmin.. sayu nye ati ni.. dorg x support tp mcm make me down.. apepon kwn2 yg byk bg sokongan n semangat.. mcm cikmin.. ni bri skitkn cikmin.. dga penglaman ibu2 lain yg dh berjaya mmg bg smgt kat saya.. berharap gak susu ni makin byk dr ari ke ari..

Huda said...

chayok Rosh! jgn cepat putus asa... ingat 1 je, tiada yg lebih baik dari susuibu...nanti bila baby dah besar baru kita akan tahu, betapa besarnya impak susuibu ni...alhamdulillah, perjuangan huda tinggal 1 bln je lagi...skarang pun tgh tandem nursing coz tgh pregnant 2nd baby =)
ramai org condemn coz bf lg w'pun tgh pregnant tp huda wat bodo je coz tau diorang tatau pape pasal bf... hubby n family tak kate pape pun, diorang yg sebuk plak kan? huhu...
yang penting, time pantang ni rajin2 pam susu n direct bf...kumpul stok byk2...okies! take care babe!

wannieda.fotopages.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...