Monday, June 22, 2009

Ujung minggu yg mencabar

Huhuhuhuhuhu..

Ujung minggu yg lepas sgt2 mencabar.. sbbnye aku lemah seluruh bdn...kenapa??

Ceritanya mcm ni.. ptg jumaat my bestfriend 'Suhaida' bg sekotak susu Anmum.. yela aku kn aritu dh 2x kna leg cramp.. so aku kurg kalsium la maksudnye.. utk elakkan lagi berlaku.. aku pon cari alternatif lain utk tambah kalsium.. selain dr mkn kalsium yg doc bg dr awl2 prgnt dlu.. so suhaida tau prob aku ni.. dia pon bg la aku susu anmum coklat.. asalnye aku mmg x leh minum susu tepung sbb x tahan bau nanti uweekkk blk.. tp aku try je la..Errmmm nyummmy!! sedap.. aku minum ari jumaat blk keje.. panas2 sedap lakk buat pekat..

x leh nak minum susu ni.. tp rasanye sedap.. baru nak nikmati huhuhu

pastu mlm mcm bese la lepas mgrib minum la melilea organic+ soya..mmg amalkn dr dlu.. masa awl2 x leh telan.. tp dh masuk 2 bln sehari aku amik 2x.. alhamdulillah ok.. merancang utk hasilkn baby organic.. org kata baby organic ni sng jaga.. kulit bersih.. sihat.. n aktif.. tp apepon kita hanya berusaha.. sbb ramai kwn2 dh dpt result.. apepon Allah yg tentukan :)

tgh mlm tu aku ase tetiba prot ase x selesa mcm memulas.. ok lagi la.. tp esok pgnye aku d serang cirit-birit.. adehhh.. smp la ke tghari.. hubby lak dh g keje.. mlm td tgh mlm adik kemba aku dtg umah sbb katanye nak tdo umah aku.. so ade la teman lepas hubby g keje.. pastu dlm kol 12tghari mak lak dtg saje nak lepak2 umah.. prot pon dh ase memulas2 tp ok lagi la.. dh g toilet dlm 3x tghari tu..

Pagi tu aku minum segelas lagi anumum panas.. sdapkn n pk utk baby n kalsium.. tp masuk tghari aku dh x leh tahan.. memulas perot.. sib bek mak ade kat umah.. tghari mak ajak g jln2 tgk perabot n g giant sek 13 bli brg dapo.. pastu blk umah aku blk... aku plan nak wat laksa.. blaja ngan mak.. pastu aku buat agar2 cocktail.. masuk je asar aku dh sakit perot sgt2.. nape ni?? bila pk2 blk sbb anmum ke?? adehhhh sakit sgt.. bygkn dlm perot ni ade baby pastu perot lak memulas.. masuk kua toilet byk kali.. laksa skit pon aku x jamah.. aku takut.. ape aku mkn akan kua blk :(
cirit-birit mmg sgt2 menyakitkan n memedihkan perot.. lagi2 baby lak aktif..dugaan..

Malam.. hubby blk, mak ade lagi.. aku gagahkb diri gak hidangkn hubby dinner.. pastu aku trus baring.. mmg lemah sgt bdn.. aku minum air masak n mkn roti jek.. dlm kol 11mlm ayah dtg jemput mak n adik2 blk.. alhamdulillah mak n kemba dtg... ade gak teman..kemba plan nak tdo umah lagi mlm tu tp mak x bg sbb tgk aku x larat sgt..sian kat aku nak melayan mkn minum si kemba nanti

Tgh mlm yg ase mcm mencabar.. tgh tdo tetiba perot memulas2 sgt2 kuat.. smp aku berjujuran air mata huhuhu seyes sgt2 sakit.. bygkn baby dlm ni aktif.. pastu prot memulas.. kuat sgt2.. hubby lak x tau nak wat pe.. dia soh minum segelas air masak.. aku ase tekak kering sgt.. dehidrat.. bape kali terbgn sakit sgt2.. :( g toilet bape kali..

pagi lepas subuh hubby siap2 g keje.. dia katanye.. nak dia cuti ke? aku ckp xpe la.. tp hubby janji dlm kol 10 jap g dia blk bwk g klinik.. sakit perot x ilang2 lagi.. dlm kol 10 hubby blk g klinik.. doc tanye mkn pe.. aku ckp maybe sbb minum susu anmum.. doc kata.. a ah sbb tu n mmg ramai jgak yg alergik susu anmum n anlene.. so doc soh stop trus.. dia ckp "siannye awk.. dh la prgnt, ngan baby lagi gerak" huhuh mmg ase lemah seme bdn.. doc bg ubat n soh berehat.. pastu hubby trus hanta umah mak.. dia riso tgl umah sesorg.. katumah mak pon kua masuk toilet..penat sgt dh n x tau pe lagi nak kua.. sib bek kemba n mak ade melayan.. masakkn sup sayur n bg mkn ubat.. hubby g keje blk... lepas mgrib hubby jemput.. pastu g bli jus buah.. n minum.. n bg cuci perot.. hubby ckp mungkin perot aku x tahan.. n selagi susu tu x abis dlm perot ni slagi tu akan sakit mcm ni.. tp alhamdulillah lepas minum jus buah.. mlm tu prot ase selesa skit.. alhamdulillah gak pagi ni.. leh g keje.. prot dh ok skit.. wpon de sakit seskit..

Tu lah penangan nye huhuhu.. tp alhamdulillah cramp pon dh x kena lagi.. teruskn je la minum organic + soya n mkn pil kalsium tu... x leh la nak minum anmum mcm bakal ibu yg lain...

Call suhaida pagi ni.. bgtau kat dia.. ayat dia "mcm aku bg racun kat ko lak.." ekekek bkn la.. perot ni yg x leh nak trima susu tu.. bak kata my hubby "maybe byk sgt vitamin dlm tu..prot x leh nak trima.. leh trima organic je " hehehehe

3 comments:

shidaradzak said...

ermm kalo camtu susu anmum tu tak serasi ngan awak tuh..so jangan minum lagi erk..

The Mrs-Bride said...

ohh.. me too!! my body pun x sesuai minum susu anmum! tatau apsal... i penah beli sekotak jer tp lambat nak abiskan! everytime minum, sure i cirit birit.. huhuhu! so lepas tu mmg i xde switch to any susu ibu pun... i just minum full cream milk (dutch lady la mostly) everyday and sometimes selang seli with soya... now dah dekat2 due nih, i minum air kelapa plak... kasi baby bersih time keluar nnt! insyaAllah... well, u tc!! kalo rasa x sesuai susu tu.. jgn paksa diri minum ok! :)

roshda said...

shida
- tu la x serasi.. rasa dh sedap tu yg kobar2 nak minum.. sbb sblm ni x leh telan susu tepung huhuhu.. a ah x nak minum dh serik rasa sakitnye smp ke arini

The Mrs-Bride
- tu la.. doctor pon kata ramai gak yg alergic susu anmum tu... mmg x brani dh nak minum ase mcm.. huhuh x leh nak explan dh rasanye.. lemah seme sendir n bdn.. lembek trus... fobia.. ke Allah nak bg i gambaran mcm ane agaknye contraction nak bersalin ;p cobaan.. tp seyes.. masa memulas tu hanya Allah yg tau betapa sakitnye perot ni huhuhu.. rasa kejap2 pastu ok.. pastu sakit lagi.. ala2 contraction kot.. x penah rasa tp agak2 je :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...