Thursday, June 4, 2009

Pindah Rumah

Alhamdulillah...pada Sabtu lepas 30 Mei 2009 aku n hubby dh slamat berpindah ke rumah baru kami kat Bukit Jelutong, Shah Alam.. sblm ni kitrg tgl kat Bkt. Subang, Shah Alam.. menyewa.. skrg ni pon bkn umah sndiri, tp kuarters tmpt aku keje.. seme ni adalah langkah2 penjimatan n menggunakan segala kemudahan yg disediakn oleh kerajaan hehehe.. ape yg kita jimat, kita jimat.. :D umah ni selesa, dkt skit ngan opis.. pastu persekitaan sme ok.. best la :D dok tgkt 3 tp ade lif tu yg lagi ok.. sblm ni dok umah bwh skali..

Seminggu sbln ni tiap2 mlm aku n hubby akan angkut seskit brg2 kecik naik kete.. utk percepatkn la proses pindah brg2 n alhamdulillah brg2 umah kitrg x byk.. mmg saje x nak bli.. nanti susah nak pindah2 lagi la tgh sarat skrg ni kn.. pastu mak n adik2 kemba byk tlg.. seronok sgt x terasa la penat sgt sbb buat skit2 dr awl kn..

tu s ikemba rajin.. mmg dorg byk tlg.. kuat btol.. masa ni lif rosak.. mengah2 agkt brg naik atas huhuhu.. sblh tu view dr tgkp umah..


ni la teratak kami.. nak bli umah besa lom de rezki lagi.. br kwen.. bg masa skit simpan duit ek hehehe

Pemindahan secara besa2 an ari sabtu lepas la.. aku pinjam lori besa MBSA pastu mintak 2-3 opismate tlg angkt brg2 besa.. peti ais, washing machine, katil... tu la brg yg berat n besa kitrg ade.. meriah la gak aritu sbb nye mak lang n anak2 dia dtg tlg2 kemas.. mak n adik2 aku pon dtg.. pastu mak buat masak2.. sedap nyum2 masak lemak ayam cili api, pastu mak lang buat chess tart n sambal bali.. pastu adela lagi mcm2.. meriah ase mcm open house lak :D mkn2 sambil kemas2.. enjoy la.. n sehari je dh siap2 kemas seme.. siap mak lang decorate n susun2 seme brg.. kejap n pantas.. mak n mak lang mmg cekap.. pastu mak lang mmg teror cantik2 kan umah.. so xde la ase penat sgt.. terima kasih sgt kat dorg.. dorg blk mlm.. lepak2 n tgk2 tv dlu kt umah baru tu..hubby pon rajin kemas2 seme.. x dok diam dia.. yela, dlalu dia bz keje kn..

lupa lak.. umah ni ade 3 blik.. 2 blik air, 1 kat master bedroom.. selesa.. ala.. kitrg pon 2 org jek.. brg pon x byk lagi..plan mmg nak buat simple jek.. x nak serabut2 ngan brg.. sng nak kemas, smlm bru g ikea bli drawer n tmpt gantung lgsir tu n gadget kecik2.. nak cantik2 kn umah mcm casa impian hahaha berangan.. tp simple je la.. nak tiru mcm umah mak lang sejuk je mata.. simple tp menarik.. :D singki lak nak kena tuka sbb nampk lusuh.. hubby dh bli nanti dia pasang.. sib bek dia leh buat seme2 sndiri cuma kena carik masa la dia cuti.. aku n hubby mmg ske g ikea n bli brg2 kat ctu sbb simple n menarik.. sesuai utk aprtment mcm kitrg..

ermmm.. lagi yg best kat cni, ramai kwn2 time nak g keje best.. seme kua sesama.. aku kn jenis ske nak kawan2 best la.. umah lama x best x jpe masyarakt sem ebuat hal sndiri.. wpon kuarters ni MBSA tp bkn maksudnye MBSA nye rumah sme.. MBSA bli la beberapa unit.. aku ase dlm 30 unit ade kot campo2 blok.. n lain2 org awam.. kat bwh de kedai2 pastu de tmpt main bola keranjang.. (mmg plan nak mian tgu pas bersalin lama x bersukan) pdg mainan budak2 pastu de surau.. facilities mmg tip top.. pastu leceh skit kalo org dtg sbb de guard.. sbb kena parking lua.. ermmm.. keselamatan insylh ok.. cuma tu la.. aku ni dh la ske org2 dtg umah.. tp alhamdulillah block dpn guard.. so kwn2 pasni meh la dtg umah lepak2.. sian diri ini slalu sesorg sbb hubby keje sokmo... MAsey byk2 kat seme yg dtg tlg.. n dorg enjoy wpon penat sbb mak n maklang masak sedap n bebel2 mesra hahahha kwn2 aku kejap je dh ngam ngan mak lang wpon 1sttime jpe.. seme jenis mmg cepat mesra alam kami ni ekekeke.. bese ar org melaka mulut pot pet pot pet tp ati baik hihihi

lama x update blog sbb kat umah lom pasang internet lagi.. dlm 2 ari lagi bru org TM dtg nak tranfer dr umah lama.. nanti boring2 cite lagi ek.. :D jemput la dtg ke umah nanti...

2 comments:

shidaradzak said...

hai..slamat berpindah umah..mesti selesa bila tinggal umah sendiri kan..

roshda said...

bkn umah sendiri umah kuarters hehehehe.. umah sndiri blm siap.. :D tp umah ni environment bter dr umah sblm ni n dkt ngan opis.. apepon alhamdulillah rezki baby comel dlm ni kot dpt dpk cni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...