Thursday, February 4, 2010

Balik Kampung Abah

Ujung minggu lepas ari sabtu bersamaan 30/1 jam 3 pagi.. iman, abah, ibu ngan mok lah (adik abah) gerak blk kampung ganu.. lama dh iman x blk kg.. tok kat sana dh bising sbb iman dh besa x blk2 sana huhuhu... iman blk 1st time dlu masa raya haji buat aqiqah aritu.. masa ibu dlm pantang.. so kebetulan abah cuti kena lak pd ujg mgu so kami pon blk la sana.. wahhh sgt seronok iman blk ganu jpe org2 sana :D

abah bwk laju sgt2.. penumpang seme tdo.. berenti dlm kol 6.30pagi kat jabor.. iman mmg dr awal dh tdo.. masa kat jabor ibu tukar pampers iman ngan solat subuh.. pastu iman singgah jap kt umah auntie azie.. jpe awek iman syasya hehehe.. smp dlm lbh kurg kol 7 pagi mcm tu.. ibu mandikan iman.. masey ye syasya tumpangkn iman n buat minum pagi utk kami :D slalu je susahkn sbb singgah pepagi hehehe.. umh auntie azie ni kat kerteh..

lepas mandi ibu susukan iman pastu iman tdo ngan lenanye lepas bdn ase segar.. ibu ckp iman sib bek x byk kerenah hehehe

bestnye tdo lepas mandi.. nyaman jek


dr kerteh ke kuala trgnu abah pecut dlm sejam setegh jek.. abah iman nye kete kn power hehehe.. laju btol abah bwk.. sib bek iman dh bese sejak dr dlm prot abah bwk lelaju, sblm blk umh iman ngan ibu n abah singgah pasar bli ikan.. wah seme ikan kat cni segar2 sedapnye kata ibu.. leh wat masak tghari..

smp je iman d gomol oleh sedara kat sana

ptg lepas asar ibu ajak jenjln kat pantai batu burok.. iman pon x penah pegi.. ibu ckp nak jpe kwn lama ibu skali kat ctu

panasnye kat pantai ni.. smp x leh bukak mata la ibu..


syioknye angin pantai ni!!

ibu, iman ske ar blk ganu ni..


ibu borak2 ngan auntie huda, iman dok layang.. iman dh aim mende atas meja tu


iman nye posisi tdo baru.. dh mcm spiderman daaa

hari isnin lepas mkn tghari iman pon gerak blk ganu.. plan nak gerak pg tp abah lak tringin nak mkn ketam.. ketam fresh br naik dr laut.. sodap... tu yg sangkut smp kol 12 baru blk hehehe sbb tu ibu ckp dia ske blk ganu sbb dpt mkn seafood fresh nyum nyum


dalam kete iman buat mcm2 gaya sbb lama kn perjalanan kt-shah alam.. sib bek x meragam.. yela sbb siang ni ase perjlanan lama.. masa gerak dari s.alam-ganu x ase lama sbb mlm tdo jek.. abah je x tdo hehehe

ibu, lama lagi ke nak smp ni??


tlg lah angkt iman ni?? iman boring.. iman x mo main menan dak tecik ni la.. iman dh besa la..


sib bek abah faham iman.. iman nak drive la.. sib bek abah sporting (ni masa kat hghway pantai timur.. jln lurus bleh la.. meter tu 100 tu iman bwk huhuhu)


letih la drive td.. ibu tlg bukak air ni..


ibu ckp iman leh minum susu ibu jek.. ishh kedekut la ibu ni

ibu, iman dh buhsan sgt ni.. eee.. geram la ngan ibu ni

malas ar layan ibu bek iman main air ni

sbbkn iman dh buhsan n dia poo poo lak.. abah pon brenti kat gambang solat zohor n asar skali.. pastu ibu mandikan iman bg segar moga2 ngan harapan pasni iman tdo la.. sbb ibu ckp dh x larat nak layan iman yg kebuhsanan

ibu bg 'ubt tdo' mmg mengkhayalkn.. trus iman tgkap lentok


iman pon tdo smp la gombak.. ibu pon leh rehat hehehe.. bdn dh segar sodap la tdo

smp s.alam lbh kurg kol 6.30 ptg.. singgah umah tok dlu bg kepok lekor pastu baru blk umah.. smp umh lepas mgrib ibu lap2 iman.. iman pon tdo.. sng jek kata ibu hehehe.. iman bgn pagi esoknye.. selasa tu ibu cuti lagi sbb iman kena selsema..

bila iman bgn pagi.. bdn pon dh agak segar wpon selsema lagi.. lasak dak tecik ni.. kata tok iman.. iman ni ligat ni kalo dpt kaki.. sbb mmg lincah kemain.. atok kata iman hyper aktif :D

ni aksi iman masa nak mandi.. susah btol skrg sejak pandai meniarap ni nak tuka pampers n bukak bju..

ibu.. nak posing mcm ane ni?? mcm ni ok??


smile!!! budak bucuk sblm mandi pagi


ha.. dh pandai coner... dh smp kat lantai.. abis laaa.. lg penin ibu..

tu la penceritaan iman g ganu.. mmg best.. x tau la bila nk blk sana lagi.. sbb abah bz jek keje.. abah kata tgk la tgh thn lak kita blk lagi :D

3 comments:

Syasya Creative said...

iman..cepat besar leh 'kemas' umah...ibu iman tu tak pandai kemas umah...nnti iman ajar tau!!..hahaha

ApasH said...

actually, bahaya gak pgg iman time drive..tapi saya paham situasi anak ngamuk time saya drive..itu sbb kalo long distance saya x bleh drive..kang mangamuk x benti2 nanges plak si Qaseh tu.

roshda said...

syasya - ibu ckp kalo iman ske mngemas umh ibu masukn dlm 'bekas iman' (baby coat) hahaha

apash - tu la.. i pgg iman sambil drive tgk situasi n keadaan jln.. sbb no choice.. my hubby keje shift n kdg2 kami jrg jpe.. so i uruskn iman sndiri..wknd pon kdg2 x jpe huhuu.. mmg kalo jln jauh my hubby yg drive.. tp i ni kuat jln.. if nak gak jln.. mintk tlg mak su kembar iman or mak lang dia pggkn sambil bekalkn dia susu dlm btol.. adik ipar yg tlg pgg iman pegi n blk keje.. x serasi lagi ngn iman.. lg pon bdn dia kecik comel.. iman lak lat lat bila iman ngamok dia x leg nak handle iman.. ibu dia yg tgh drive ni ase dh x tenteram huhuu.. tp mmg bahaya.. i brani pgg dia kalo keadaan jln clear n jln lurus je :D apepon tq apash cz bg nasihat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...