Tuesday, January 19, 2010

update pantas..

fuuhhhh..

lately ase x menang tgn.. bz ngan keje opis, keje umah, keje sbg isteri n sbg ibu iman.. tp x la ase tertekan.. hepi ngan hari2 yg d lalui :D

smlm bwk iman g cucuk.. terlmbt hehehe patutnye 14/1 tp sbb ibu n abah iman bz so terlewat doktor agak bebel2 gak hehehe sbb 1st dlu delay gak patutnye tiap 7hb sbb iman kn lahir 7/10/09 ni dh makin lmbt lak.. so pasni iman kena cucuk bln 3 lak.. masa 6 bln.. doktor siap pesan x mo lambt2 lagi ye ibu n abah iman hehehe.. sory iman..

smlm iman naik mesin ajaib.. berat dia dh mencecah 6.4kg smgt anak ibu ni.. smlm gak umo iman 3 bulan 1 minggu.. tp ibu rasa iman mcm dh susah nak minum susu kalo siang sbb dia ske nak main2 pastu mcm ulat.. terloncat2 pastu kekeh2 gelak.. pastu iman ni dia memanjang ikut ibu dia kot so dia x nmpk debab sgt.. tp peha dia tetap nmpk yummy sbb putih gebu :D

iman nangis masa kena cucuk jap pastu x lama tu ibu peluk n pujuk2 dia segar blk.. alhamdulillah setakat kena cucuk ni anak ibu x penah demam lg lepas kena cucuk.. mintak iman x demam la kali ni ye syg..

skrg ibu dh de asst. adik abah iman praktikal kt MBSA so pagi2 n blk n kalo g jln2 masa bah iman keje, 'mok lah' iman la yg pgg iman.. sbb iman ni kalo dok kat car seat nak kena org layan kalo x dia buhsan.. dh la mok lah iman ni comel je iman lak debab.. penat dia nak pgg iman kalo stat iman terlompat2 excited dlm kete.. pastu mmg seminit x leh dok diam..

perkembangan iman :
  • dh kenal org.. org yg dia x kenal.. kalo d agah dia wat dek jek.. kdg2 org pgl pon dia wat x port.. smp org kata iman sombong hehehe
  • sgt aktif ske loncat2.. kalo ibu main2 ngan iman dia ske lompat2 atas perot ibu.. sakit.. pastu dia gelak2 bila ibu sakit.. xpe pecahkn lemak kat perot ibu.. x yah bli osim muahahaha
  • dh kenal mane ibu n abah.. wpon abah jrg2 jpe.. kalo abah keje mmg kdg2 jpe kejap je lagi la kalo abah shift mlm mmg smgu la x jpe.. tpa pepon iman tetap senyum kalo nmpk abah dia..
  • kenal ibu dia.. tu mmg dh mesti la.. pgl nama pon dh toleh2.. tau nama dia iman
  • dh pandai hulur tgn kat org yg dia kenal nak soh amik.. ni kat org yg dia kenal je.. terutamanye atok,ibu,abah n makcik2 n pak sedara dia..
  • kalo ibu geletek perot dh pandai gelak besa.. comel sgt msa ni ske.. tgk dak lat lat ni
  • kulit iman semakin putih gebu.. beberapa org ckp iman anak mat saleh sbb dia putih pink pastu frame besa :D tp nenek sedara iman ckp.. "alaaa, pak ngah (adik lelaki ku) pon dlu kecik lawo putih gebu mcm anak arab, tp dh besa mcm bangla je" hahahha siot je mak lang aku ni.. kate bangla lak.. kata la industan ke hahaha
  • mlm iman mmg x mo tdo buai nak tdo melekap kat ibu.. menysu ngan ibu smp tertdo smp la ke pagi dr lepas mgrib..
  • dh pandai amik brg capai seme patu nak masuk mulut, kalo x dpt guna tgn kaki pon jadi.. mak aikh....
  • kalo ngan ibu n abah mmg dia x mo ltk bwh adehhh... nak dukung je.. lg la kalo weeknd dia x mo ngan mok lah dia.. so ibu kena cpt2 wat keje kalo masa iman tdo.. manja la kunun hehehe
  • dh mula nak meniarap.. terbalik2 bdn.. kalo x leh smp penat.. dia akan menjerit muahahhaa ntah ape2
  • kdg2 ibu saje bg dia meniarap pastu kemain la ske.. menjejeh air liur
  • kalo g kenduri tgk org mkn kemain menjejeh air liur.. leh tadah semangkuk :p
  • mlm tdo lasak kemaian... kedudukn dh terbalik, kaki kat kepala..kepala kat kaki.. mak aikh..
  • masih susu bdn secara ekslusif lagi.. alhamdulillah..
  • iman masih d jaga oleh mak lang dia (Adik p'puan ku yg tgu result SPM) tq byk2 iya, tlg akak jga iman ngan baik.. kak masih x tau nk hanta iman katne nanti lps iya smbg blaja.. sbb riso org x tahan ngan kerenah iman kdg2 ngade2 lbh huhuu..nanti de rezki akak blanje n blikn ape2 kalo de duit terlebih ekekeke.. iman syg mak lang dia ni.. :D
ok tu la cite skit.. nanti de masa up lak gambo iman 3 bln lbh ni ye..

4 comments:

AbdulRahim said...

Taqwa dah amik vaccine pertama dia masa 07 jan hari tu masa umur 3 bulan, 2 sekali gus di cucuk paha kiri dan kanan mmg nangis bukan main sampai merah menyala muka tp untung nangis tak lama. Kalau Iman mungkin lebih merah menyala kot kena cucuk sbb putih gebu2... hihi

kiss kiss to Iman yang comeyl!

Mummy Taqwa

roshda said...

hi mummy taqwa,
yeke ala ciannye Taqwa.. eh taqwa 4 sure lbh cute n putih gebu dr iman cz abi dia mat salleh.. taqwa dh besa mesti sgt cantik sbb mix :D iman ni org je yg kata.. dh besa nanti jd anak melayu pure la tu.. kecik2 je mcm mat saleh kot :p

geram tgk taqwa.. leh jodohkn nanti ni Iman n Taqwa..hehehe seme hampir sama nama n tarikh lahir juga..

AbdulRahim said...

Hihi.. Taqwa mmg anak melayu tulen, gen mummy dia lebih menguasai hihi.. kalau dodoikan dia nak lagu-lagu melayu je, klo nyanyi lagu swedish ke belanda ke takmo dia nak heran... Tapi mmg real Iman mmg nampak cam baby mat saleh, putih btul.. syumel!

Hihi, siapa tau kan ntah2 berjodoh... mmg sangat ajaib tarikh lahir sama dan nama pun hampir sama.. :)

koklie's said...

waa iman da leh meniarap, my pwincess ni masih golek2 je dia angkt bdan ke depan je mcm nk trus duduk huhuhu, rania pn da kurang nk menyusu asek nk main je kalu breastfeed jap die lpas tgk tv pastu smbung blik kdg smpai memancut susu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...